100% Natural Cosmetics- Hungarian Flowers

Why you choose the natural cosmetics?

Dryness of our skin is a problem that affects many of us. Cold and dry air also chemicals used in everyday life (eg cleansers) damage the natural protective layer covering the skin’s surface and cause the tissues to dry out. Natural cosmetics have a nourishing and moisturizing effect. Their skin-nourishing active ingredients replenish fat loss, help retain moisture, rejuvenate the skin, and maintain its defenses. Its use soothes the unpleasant feeling of tension, makes the skin softly, velvety and keeps it in good condition, it has a balanced oil composition that provides the necessary active ingredients. The characteristic of the creams is the light texture, which is quickly and completely absorbed, the vitamin components have an antioxidant effect and soften and soothe our skin.

The creams are made from a plant-derived, natural source. They do not contain artificial colors, fragrances, detergents, parabens; polymer, silicone and petroleum-free products and do not contain skin allergens

For more information, click on the icons above.

OPINION OF MY BUYERS

Balogh Edina
Balogh Edina@edina.bannebalogh
Read More
Szívből ajánlom ,aki jó és könnyű ,ugyan akkor tartalmas krémet keres! Vendégeim visszajelzései és saját tapasztalataim alapján 5*-os termék!
Gál Katalin
Gál Katalin@katalin.gal.7165
Read More
Én is szívből ajánlom! Tökéletes a száraz, érzékeny bőrömre!

Botox effected-face cream

The cream contains a clinically tested, natural anti-wrinkle cosmetic ingredients, a skin-friendly component that smoothes wrinkles in a natural way – with a combination of valuable oils for the skin (macadamia nut oil, sunflower oil, almond oil)

Hand & Body lotion

This cream is a combination of a plant emulsifier and natural butters and oils. Main ingredients are: Shea butter, sunflower oil, almond oil and macadamia nut oil, vegetable glycerin and vitamin E.

No artificial color, no fragrance. It’s fragrance is a combination of mandarin and lavender essential oil. Detergent paraben, polymer and silicone, petroleum-free, skin-allergen-free.

Regenerating Face Cream

This lotion is primarily recommended for dry-heavy use and eczematous skin. It has an oil combination that provides the necessary active ingredients and thus soothes the skin. Main Ingredients: Hemp Seed Oil, Shea Butter, Jojoba Oil, Almond Oil, Sunflower Oil, Q10, Hyaluronic Acid as Ingredients and Plant Emulsifier Combination. Regular use relieves tension and prevents cracking.

100% money back guarantee

Select your currency
EUR Euro

Parabén mentes termék

Mik azok a parabének? Sokat halljuk, hogy a parabén káros és mérgező anyagokat is tartalmaz és befolyásolja egészségünket.  A Parabének stabil nem illékony vegyületek, általában szagtalan és fehér vagy színtelen kristályok. Krémek, kozmetikumok tartosítására és ezekben jelen levő baktérium- és gombaölő tulajdonságait használják ki a termékek előállítása során. A bőr jól tolerálja a jelenlétüket kis mennyiségben, hiszen használatuk kivédi a fertőzéseket.

Kutatások alapján az a gyanú merült azonban fel, hogy a rák kialakulásában a parabéneknek is szerepet játszanak. Befolyásolhatják az ösztrogén termelését, felhalmozódva a bőrben az UVB sugárzás káros hatásait is fokozzák nem mellesleg gyorsítják a bőr öregedését. 

EU szabályozás szerint egy készítményben nem haladhatja meg a 0,4%-ot a parabének aránya, ez az a mennyiség ami nem okozhat problémát így nem kell megijedni az előbb felsorolt rémisztő következményektől. 

Ha azonban lehetséges egészégünk érdekében kerüljük el a parabént tartalmazó termékeket. Mindenkinek ajánlott tehát bio vagy natúr és parabén mentes kozmetikumot használni, mivel kevesebb mellékhatással rendelkeznek mint laboratoriumi társaik.

Pálmaolaj mentes

Világviszonylatban a kinyert pálmaolaj 80 százalékát az élelmiszeripar használja fel, de ott van a kozmetikumainkban és a tisztítószereinkben is. Ezen vegyipari termékek szippantják fel a pálmaolaj-termelés mintegy negyedét. Mivel az olajpálma egyenlítői klíma alatt fejlődik a legjobban, termesztéséhez sokszor az esőerdők irtásával nyernek termőterületet. Az ENSZ Környezetvédelmi Programjának összefoglalója szerint a telepítet olajpálma ültetvényekben kevés az aljnövényzet, rengeteg műtrágyát és növényvédő szert használnak. Az intenzív gazdálkodás miatt romlik az édesvizek és a talaj minősége. A helyi közösségek élelmiszerellátása és gyógyító anyagokhoz való hozzájutása is veszélybe kerül a természetes erdők visszaszorulása miatt. A vegyipari termékek közül szappanokban, tisztítószerekben, gyógyszerészeti termékekben, kozmetikumokban, samponokban, tusfürdőkben találkozhatunk vele. Legnagyobb mennyiségben a szappangyártás során használják. Lelkiismeretünk megnyugtatásáért jobb visszatenni a polcra a pálmaolajjal készült szappant akkor is, ha körülményesebb pálmaolaj-mentes terméket találni.

Állatkísérlet mentes termék

Olyan kereskedelmi termékekekre vonatkozik ez a kifejezés, amelyek gyártása során a tesztelési metódusba nem vonnak be állatokon való kísérletezést, a procedúra teljesen erőszakmentesen zajlik a termék első összetevőinek tesztelésétől a késztermékig való éréséig.

Ugyebár a kozmetikai termékek is a kereskedelmi termékek családjába tartoznak, ezzel elfoglalva előkelő helyüket egy olyan ipari ágazatban, amelynél a termékek tesztelés által kerülhetnek a boltok polcaira. A fájó igazság az, ha létezik egy úgynevezett cruelty-free opció, akkor ott van az érme másik oldala, a cruel/erőszakos, állatokon  való tesztelési mód. Nem kérdés, hogy ha valakit választás elé állítanánk, hogy  a CF, vagy állatkínzás bevonásával létrehozott terméket választaná-e, melyik kapna szavazatot. Ma már bizonyított tény hogy az utóbbi, barbár módszer egyáltalán nem biztonságos, ódivatú és haszontalan. Sokkal megbízhatóbbak a modern alternatív módszerek a termék összetevők és késztermékek tesztelésére.

Vegán termék

Pontosan mit jelent a “vegán” kifejezés például a kozmetikumok esetében?

Ha egy termék vegán az azt jelenti, hogy semmiféle állati eredetű dolgot nem tartalmaz (például: méz, méhviasz, tej).

Azt, hogy a termék kizárólag olyan összetevőkből áll, amiket nem teszteltek állatokon, és az alkotóelemek egyike sem állati eredetű. Dióhéjban tehát a készítmény előállítása miatt egyetlen állatnak sem kellett szenvednie.